Aan de slag met je eigen moodboard

4 handige tips

Tijdens onze Mattijssen Woondag gingen zes blije klanten naar huis met een flinke dosis inspiratie voor hun interieur én een moodboard waarop alle wensen en ideeën samenkwamen. Was jij er niet bij, maar ben je wel toe aan een nieuwe inrichting? Ga aan de slag met jouw eigen moodboard.

Wat is een moodboard?

Een moodboard is een weerspiegeling en verzameling van jouw wensen en ideeën in de vorm van beelden, kleuren en materialen. Het helpt je een (woon)stijl te creëren en richting te geven aan al die ideeën en wensen. Het is een visuele weergave van alles dat in jouw hoofd borrelt. En het leuke aan een moodboard is, het kent geen vaste vorm. Je kunt ‘m online maken; in Photoshop of binnen Pinterest. Maar ook op papier, op een foamboard of zelfs op hout. Je bent compleet vrij in je aanpak!

1. Zet eerst je wensen op papier

Voordat je aan de slag gaat, is het verstandig om in een paar woorden jouw wensen op papier te zetten. Dat helpt je gericht te zoeken naar inspiratiebeelden.

  • Welke sfeer wil ik neerzetten?
    rust, zachtheid, warmte, frisheid.
  • Welke woonstijlen vind ik mooi?
    modern, industrieel, romantisch, Scandinavisch.
  • Welke kleuren wil ik gebruiken?
    opvallende kleuren, natuurlijke kleuren, pastelkleuren, zwart-wit.

Bedenk ook welke elementen uit je huidige interieur je zou willen hergebruiken. En vergeet niet, wees realistisch. Heb jij 65 m² tot je beschikking? Kies dan niet voor een XL loungebank of een eettafel met daaromheen 10 eetkamerstoelen.

2. Verzamelen maar!

Nu begint het leukste deel; verzamelen. Gebruik tijdschriften, het internet, social media, kranten of zelfs persoonlijk foto’s. Alles mag. Ook op onze Pinterest-pagina vind je veel inspiratie. Onthoud wel dat het niet alleen draait om het vinden van beelden. Ook inspirerende quotes en stof- en kleurstalen dragen bij aan het neerzetten van een sfeer. Ga creatief te werk. Wil jij gebruik maken van droogbloemen? Doen! Of wil je zand gebruiken om je strandsfeer te benadrukken? Doen! Durven, zonder grenzen. Alleen dan komt de sfeer die jij neer wilt zetten goed tot zijn recht.

3. Combineren mag

Heb je meerdere woonstijlen die je leuk vindt? Probeer die binnen één moodboard te combineren. Je zult zien dat combineren vaak de mooiste verrassingen met zich mee brengt. 

4. Knippen en plakken

Heb je alles verzameld? Knippen maar! Ben je klaar? Plak dan niet direct al jouw knipsels op je moodboard. Ga eerst aan de slag met de juiste compositie. Probeer een mooie balans te vinden in beelden, quotes en materialen. Is dat gelukt? Dan kun je alles opplakken. En voilà, jouw moodboard is een feit.

Mattijssen helpt je graag met stijladvies!

Heb jij zo-veel ideeën dat je zelfs met een eigen moodboard geen knopen kunt doorhakken? We geven je graag advies en denken mee in de werkelijke uitvoering van al jouw ideeën. Vul het formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op om samen vorm te geven aan jouw nieuwe interieur.

Bron beeld: Padlet en DADAA.