Achter de schermen

De woonwinkel van Mattijssen tijdens de lockdown

Inmiddels is de lockdown voor de tweede keer verlengt, dat betekent dat we voorlopig nog altijd onze deuren gesloten moeten houden. Zoals je misschien al voorbij hebt zien komen op social media of op onze website kun je wel online of telefonisch jouw bestelling doorgeven. We zitten dus absoluut niet stil! Want lockdown of niet – we staan altijd klaar voor onze klanten. In deze blog spreken we Sabine en geven we een kijkje achter de schermen bij Mattijssen.

Bestellingen, bestellingen, bestellingen

Dagelijks komen er veel bestellingen binnen en al deze bestellingen proberen we zo snel mogelijk te verwerken. Sabine vertelt hierover: “In het begin is het best een uitdaging. Het was even zoeken naar de juiste manier om alles te managen en nu lukt dat hartstikke goed. ‘S ochtends is het hier net een call center, met twee man sterk nemen we zoveel mogelijk bestellingen aan, reageren we op mails of bellen we mensen terug. Daarna gaan we alles klaarzetten zodat klanten ’s middags hun bestelling in de winkel kunnen ophalen of dat de bestellingen meegaan met de post voor verzending.”

We maken er het beste van

“We hebben nu een fijne structuur en werkwijze gevonden. Het is hier achter de schermen een gezellige boel, we maken er met alle collega’s het beste van. Je bent nu toch heel erg op elkaar aangewezen en zo leer je je collega’s ook weer wat beter kennen. Met elkaar moeten we het tenslotte doen in deze gekke tijd! Gelukkig krijgen we heel veel lieve en positieve reacties van klanten, dat doet ons goed. En dankzij alle bestellingen hoeven we niemand naar huis te sturen, we komen eerder handjes te kort, haha!” Aldus Sabine.

Persoonlijk stijladvies tijdens corona

Het persoonlijk stijladvies verloopt nu ook iets anders. Sabine – die regelmatig zelf bij mensen thuiskomt voor de adviezen – legt uit hoe dat nu gaat: “Normaal gesproken lopen mensen bij ons binnen en raken we aan de praat. Mensen kunnen in de winkel stoffen bekijken, hun wensen doorgeven en dan wordt een vervolgafspraak gemaakt om bij hun thuis te kijken. Nu doen we veel op afstand, we komen nog steeds – op gepaste afstand – bij de mensen thuis maar hebben van te voren een uitgebreid intakegesprek. We vragen klanten om ons foto’s te sturen van wat ze mooi vinden of om een moodboard aan te maken op Pinterest of gewoon ouderwets met knippen en plakken. De voorbereiding is dus uitgebreider om de klant zo goed mogelijk van dienst te zijn. Ook nemen we allerlei kleurstalen en voorbeelden mee zodat we hun thuis toch een beetje die winkelbeleving kunnen geven.”

Ook aan de slag met jouw huis?

Zelf ook aan het klussen in huis of ga je binnenkort verhuizen en wil je graag persoonlijk en professioneel advies? Dat kan! Verfbenodigdheden kun je makkelijk online bestellen via onze website. Voor persoonlijk stijladvies kun je contact opnemen met de woonwinkel. Als je gaat verhuizen of verbouwen, een kleine tip: wacht niet te lang met het maken van een afspraak. Veel mensen zijn bezig hun interieur een make-over te geven en de agenda loopt snel vol.

Binnen- of buitenschilder nodig?

Als je een professionele schilder nodig hebt kun je bij Mattijssen terecht! Of het nu gaat om een binnen of buitenschilder, ook in coronatijd zijn onze schilders beschikbaar. Ook hier geldt dat we alle coronamaatregelen in acht nemen en altijd overleggen met de klant. Neem gerust contact op voor meer informatie, ook hier geldt wacht niet te lang. De agenda van het schildersbedrijf heeft ook nog maar beperkt plek voor komende periode. 
 
 

Tenslotte heeft Sabine nog een boodschap

“Tegen al onze klanten wil ik zeggen: dankjewel voor jullie steun en bestellingen. Het is supermooi om te zien dat ook in deze tijden wij kunnen rekenen op onze klanten (en onze klanten op ons). Er zijn veel ondernemers die het veel moeilijker hebben dan wij, dus we zijn extra dankbaar. We hopen iedereen snel weer te mogen ontvangen in onze mooie woonwinkel. En voor nu: stay safe!”