De voordelen van raamdecoratie

Alles wat je moet weten!

Heb je er ooit bij stilgestaan hoe veelzijdig raamdecoratie is? Ja, het zet de toon in je interieur. Maar, naast sfeerbepalend is raamdecoratie ook bedoeld als functioneel en biedt het veiligheid. Kortom: raamdecoratie is een essentieel element in het interieur. Niet alleen in de woonkamer, maar in alle ruimtes van het huis. Niet alleen thuis kom je raamdecoratie tegen. Ook binnen kantoorpanden, vakantieverblijven en ga zo maar door. Raamdecoratie zie je overal! Niet gek, want het brengt nogal wat voordelen met zich mee. We zetten de belangrijkste voordelen van raamdecoratie op een rij.

Welke raamdecoratie heb je?

We spreken vaak over raamdecoratie als één geheel, maar tot dat ene kleine woordje behoren behoorlijk wat verschillende mogelijkheden. We zetten alle soorten raamdecoratie voor je op een rij:

  • Lamellen
  • Plisségordijnen
  • Rolgordijnen
  • Duo rolgordijnen
  • Jaloezieën
  • Shutters
  • Vouwgordijnen
  • Gordijnen
  • Horren

Maar met dit rijtje zijn we er nog niet… Binnen elk soort kunnen nóg meer keuzes gemaakt worden. Denk aan materiaal- en kleurkeuzes. Nog niet eens gesproken over alle afzonderlijke eigenschappen en kwaliteiten. Kortom: keuzes, keuzes, keuzes. Vind je dat lastig? Bij Mattijssen vertellen we je er graag alles over!

1. Het houdt de zon buiten 

We houden van de zon! Zeker in de ochtend, wanneer de eerste lichtstralen in huis binnenvallen. Niets fijner dan dat. Maar, soms is het ook erg fijn om de zon buiten te houden. Bijvoorbeeld wanneer je in je werkkamer op je laptop aan het werk bent of in de keuken tijdens het koken. We willen het daglicht kunnen reguleren. En precies dat is één van de voordelen die zonwering met zich meebrengt.

2. Het reguleert de temperatuur

Naast licht, is het ook fijn om de temperatuur te kunnen reguleren. Denk hierbij niet alleen aan de warmte buiten houden tijdens zonnige dagen, maar aan winterse dagen. Raamdecoratie helpt ons om de kou buiten te houden en de warmte van binnen niet naar buiten te laten ontsnappen. Dat draagt dus ook direct bij aan het besparen van energie.

3. Het zorgt voor privacy

Glurende buren en onbekende pottenkijkers; daar wordt niemand extreem gelukkig van. Dat brengt ons bij het volgende: ook op het gebied van privacy kunnen we niet de kracht van raamdecoratie ontkennen. Om je privacy te waarborgen, hoef je niet alles potdicht te doen. Kiezen tussen privacy of licht hoeft niet! Met jaloezieën, duo rolgordijnen of lamellen behouden we vanuit binnen nog wel het zicht op buiten, maar maak je het nieuwsgierige voorbijgangers lastig om naar binnen te kijken. Wat indirect ook zorgt dat ongewenste personen niet zien welke waardevolle spullen je in huis hebt staan en de kans op inbraak verkleind.

4. Het werkt geluiddempend

Wist je dat raamdecoratie ook helpt om het geluid te dempen? Je hebt het vast zelf al eens ervaren, in een kale ruimte klinkt alles hol. De akoestiek is niet prettig. Alles klinkt schel en hard, een klankkast. Stoffen zorgen ervoor dat het geluid ‘geabsorbeerd’ wordt en de akoestiek prettig aanvoelt. Hoor je je buren luid en duidelijk? Dan kan het zijn dat zij raamdecoratie, vloerkleed of weinig andere stoffen in huis hebben.

5. Het is sfeerbepalend

Niet geheel onbelangrijk; raamdecoratie brengt sfeer met zich mee. ‘Decoratie’ is niet voor niets opgenomen in ‘raamdecoratie’. Zonder raamdecoratie blijft het interieur kaal en onpersoonlijk. De juiste stoffen en kleuren zorgen voor warmte en persoonlijkheid in het interieur.

Raamdecoratie combineren kan ook!

Kies je voor voor het één, dan betekent dat niet dat je alle andere mogelijke raamdecoratie daarmee uitsluit. Juist het tegendeel is waar, want je kunt met gemak zonwering én bijvoorbeeld gordijnen met elkaar combineren. Zonwering gebruik je overdag en als gaat het schemeren, dan sluit je de gordijnen. Zo heb je heb je alle voordelen van zonwerend en temperatuur regulatie tot privacy compleet afgedekt. Wat een fijn gevoel! Raamdecoratie combineren brengt ook dimensie in het interieur. En dat is precies wat je wilt.

Raamdecoratie bij Mattijssen

Bij Mattijssen vertellen we je graag alles over de mogelijkheden op het gebied van raamdecoratie. We denken met je mee over jouw wensen en zorgen dat jij een keuze maakt die bij jou en je interieur past. Wist je dat we deze merken verkopen: bece, Toppoint, Kendix, De Ploeg, Loft 79, Your Edition en House of Happiness.

Wil je dat we bij jou thuis langskomen? Maak een afspraak of kom gezellig langs in de winkel!

Koop met korting!

Heel de maand april krijg je bij Mattijssen 20% korting op alle zonwering van bece en Toppoint. De actie loopt tot en met 30 april. Mis het niet!