Deze trends maken je interieur klaar voor de zomer!

Ga aan de slag met raambekleding, behang en de vloer!

De zomer is vandaag officieel van start gegaan. Het seizoen is begonnen met een lekker zonnetje. Voor de komende dagen beloofd het ook veel goeds. Dan staan er namelijk tropische temperaturen op de planning. Wat ga jij doen? Naar het strand om lekker te bakken of juist het bos in voor wat verkoeling? In ieder geval is het fijn om thuis te komen in een omgeving die lekker zomers is en ook zorgt voor wat koelte. In deze blog lees je welke trends je daarbij kunt gebruiken.  

Natuurlijk en rust

Natuurtinten en natuurlijke materialen zien we dit jaar veel terug in het interieur. Een voorbeeld hiervan is de ‘visgraat’ houten vloer. Door het laminaat op deze manier te leggen creëer je een ruimtelijk effect in de kamer. Doordat de planken schuin worden gelegd maak je de ruimte breder. De ogen worden namelijk naar de verste hoeken van de kamer geleid. Dit effect is niet alleen voor parket of laminaat, maar kan ook bereikt worden met pvc. Kies dan voor een patroon met een koele houten uitstraling. Voor in de zomer geeft het de kamer een koele en frisse look. In de koudere maanden leg je een vloerkleed neer voor een warme ambiance. Bij Mattijssen hebben we een groot assortiment vloeren: van PVC tot laminaat en vinyl. Kom langs in onze woonwinkel waar onze winkeldames u graag onze collectie laten zien.

Urban jungle op je muur!

Al een aantal seizoenen zijn planten niet meer weg te denken in het interieur. Hoe meer hoe beter! Zo’n ‘urban jungle’ is niet alleen leuk voor het oog, maar ook nog eens gezond. Wie wat meer durft en een stapje verder wilt gaan kan ook kiezen voor een plantenmotiefje op de muur. Onze verschillende behangmerken hebben voor ieder wat wils. Ga voor een subtiele plantenmotief of juist voor een tropische voorstelling met allerlei flora en fauna.

Net even wat anders met brique

Brique is een bruin-/roodachtige kleur die dit jaar veel wordt gezien op Pinterest en andere woonblogs. Wij vinden de kleur het mooiste uitkomen in een bakstenen muur. Het geeft je interieur een stoer en minimalistisch uiterlijk. Ook is het lekker koel tijdens tropische dagen. Beschik je niet over zo’n gave muur dan kun je het effect natuurlijk ook creëren met een behangprint.

Brique is best een heftige kleur en daarom wordt het vaak als accentkleur gebruikt. Gebruik het bijvoorbeeld in je accessoires of laat het terugkomen in je raambekleding. Je kunt ook een kleine muur schilderen in deze kleur voor een subtiel effect. Onze ervaren schilders helpen u graag.

Goud, koper en marmer

Goud, koper en marmer gaan al een aantal seizoenen mee. Ze zorgen in de donkere maanden voor een warm en knus effect, maar in de zomer zorgen ze voor koelte en rust in het interieur. Een gouden muur is ’s winters een echte sfeermaker in huis. Marmer geeft in de zomer een koele bries door het huis. Vind je het lastig om deze materialen en kleuren te combineren? Laat je dan adviseren door onze specialisten. Zij helpen je graag met een persoonlijk interieur- en kleuradvies. Ze komen bij jou thuis voor een uitgebreide analyse. Je bent natuurlijk ook altijd welkom in onze woonwinkel. Onze winkeldames kunnen je ons assortiment raam-, muur- en vloerbekleding laten zien en voelen!