Interieurtrends herfst/winter 2020

Ontdek de woontrends die passen bij jouw interieur!

Het eind van de zomer is in zicht en dat betekent tijd om te cocoonen. Van buiten naar binnen, we zoeken weer lekker de warmte van de kachel op. Op interieurgebied betekent dit hoogtijd om de trends voor komend seizoen eens door te nemen! Natuurlijk hebben wij de Oktober Woonmaand bij Mattijssen. Hier kun je je aanmelden voor een gratis interieursessie, maar welke interieurtrends horen nou eigenlijk bij dit seizoen? Nou bereid je maar vast voor: het wordt een warm en kleurrijk najaar!

Interieurtrend 1: Kleur, kleur en nog meer kleur!

Een fel behangetje of je hele kamer in één warme kleur schilderen. IEK! Klinkt eng? Niet als we de trends mogen geloven! Waar we vorig seizoen al heel gedurfd één muur in een opvallende kleur schilderde, staat komend seizoen voor nog meer kleur. Alle muren uit een ruimte mogen geschilderd worden in warme tinten zoals: roestbruin, okergeel of donkergroen. Maar ook behang met botanische prints of een 3D-effect zien we zeker terugkomen. Kortom: wordt het buiten grauw en grijs, binnen straalt het als nooit tevoren.

Interieurtrend 2: Natuurlijke elementen

Jup, deze trend is al een tijdje aan de gang en blijft ook komende herfst en winter heel populair! Ga je dus verbouwen of vind je het tijd om je woonkamer een make-over te geven? Kijk dan eens naar natuurlijke elementen. Een prachtige donkere houtenvloer of juist de meubels van eiken, grenen of een andere houtsoort. Ook in de kleuren zien we veel warme, natuurlijke kleuren zoals terra cotta, bruin en beige terug. En zoals bij de eerste trend al besproken: botanische prints en veel planten behoren ook tot natuurlijke elementen! Geen hele verbouwing op de planning? Je kan ook kiezen voor een vloerkleed van wol en jute om meer ‘natuur’ in je interieur toe te voegen.

Interieurtrend 3: Duurzaamheid

Dit ligt een beetje in het verlengde van de natuurlijke elementen, maar ook duurzaamheid is een belangrijk onderwerp dat zelfs in de interieurtrends terugkomt. Denk hierbij aan gordijnen en raamdecoratie van ecologisch katoen of milieuvriendelijke verf zoals de verven van Ecotec die wij in de winkel verkopen. Daarnaast kun je ook jouw interieur verduurzamen door niet alles nieuw te kopen maar eens een bezoekje te brengen aan de kringloop. Combineer oude vondsten met moderne nieuwe meubels en je creëert een uniek en prachtig interieur!

Zoals je ziet is er ook komend seizoen weer een duidelijke lijn terug te zien in de interieurtrends. De tinten worden warmer en het milieu en de natuur staan centraal. Wil je weten hoe je dit kunt toepassen in jouw interieur of ben je op zoek naar een uitgebreid advies voor een eventuele verbouwing of make-over? Kom dan gerust eens langs in de winkel waar ons team je graag verder helpt!

Bronvermelding: afbeeldingen zijn afkomstig van Mr Woon