Interieurtrends voor 2019

Wat zijn jouw goede interieurvoornemens?

Een nieuw jaar brengt een nieuwe frisse start én goede voornemens met zich mee. Ook in huis. Het kriebelt. Ook 2019 belooft een inspirerend jaar te worden op interieurgebied. Een nieuw jaar, dus ook genoeg nieuwe trends. Wij hebben er zin in. En hopelijk jij ook. Geef je slaapkamer dat nieuwe kleurtje, durf te kiezen voor behang met een opvallend dessin of haal je droomvloer eindelijk in huis. Wacht niet langer. Hak knopen door en maak je interieurvoornemens waar! Wie weet kunnen deze interieurtrends je inspireren?

Kleur van het jaar 2019

De Kleur van het jaar, gekozen door Flexa, maakt ons blij. Spiced Honey is warm, rustgevend, veelzijdig en laat zich makkelijk combineren met andere kleurtinten. Geïnspireerd op de schoonheid van honing en gekozen om het optimisme van nu te weerspiegelen. Een perfecte uitgangsbasis voor een levendig en sfeervol interieur. Een trendkleur om een bescheiden statement mee te maken. Durf jij?

Zoek contrasten op

Speel met kleur. Mix en match met materialen. Maak het eigen! Zoek kleuren die bij elkaar passen, maar ook met elkaar ‘schuren’. Opvallende kleurcombinaties, het mag. Het laat je interieur spreken. Denk aan warme tinten tegenover koele tinten en licht tegenover donker. Kies een basiskleur en versterk het plaatje met accentkleuren. In de foto van Eijffinger zie je hoe roze en blauw niet lieflijk, maar juist krachtig naast elkaar werken. Het geel in het vloerkleed is de kleurrijke knipoog.

De natuur in huis

Ook in 2019 is de natuur een grote inspiratiebron voor ons interieur. We behouden onze liefde om de natuur naar binnen te brengen. Binnen onze kleur- en materiaalkeuze laten we ons inspireren door de natuur in al z’n kleuren en materialen pracht. Ga voor groots en maak een statement met XL botanisch behang of kies voor subtiele accenten zoals het gebruik van beige verf op de muur achter de bank. En vergeet je ook de raamdecoratie niet? Het is de finishing touch en maakt je interieur af. Zoals hier met de gordijnen van Toppoint. Met levend groen maak je het plaatje completer dan compleet. Kortom: rust en ontspanning vind je in een op de natuur geïnspireerd huis

Houd het altijd persoonlijk!

Heb je grootse plannen, maar weet je niet waar te beginnen? Pinterest is dé plek om inspiratie op te doen. En ook bij Mattijssen helpen we je graag op weg. Met het kiezen van de juiste vloer, passend behang of spannende verfkleur. Ben je toe aan een grootse make-over? We luisteren graag naar jouw wensen en maken samen een compleet interieurplan.

PS. Wist je dat we deze merken, die perfect aansluiten op deze interieurtrends van 2019, ook bij Mattijssen verkopen? Met luchtig linnen van Toppoint, warme verfkleuren van Flexa en botanisch behang van Eijffinger maak jij je interieurvoornemens dit jaar waar.

Bron foto’s: Flexa, Toppoint en Eijffinger