Maak je interieur klaar voor de herfst!

4 trends om het binnen gezellig te maken

Wat hebben we afgelopen maanden genoten van het mooie weer he? De zon scheen voortdurend en we kunnen gerust zeggen dat de temperaturen tropisch waren. Heerlijk zo’n zomer! Helaas komt aan alle leuke dingen een eind. De temperaturen zakken weer en het zonnetje is steeds vaker bedekt achter een wolkendek. Maar wees niet getreurd! Het aankomende herfstseizoen heeft heel wat moois en gezelligs te bieden. We verkassen ons gezellig naar binnen en maken het daar gewoon weer knus en gezellig. In deze blog vertellen we je een aantal interieurtrends waar je lekker mee aan de slag kunt gaan!

1. Color blocking

Deze trend staat met stipt op nummer 1. Bij color blocking breng je verschillende kleuren aan op je muur. Hoe feller hoe beter! Laat je fantasie de vrije loop. Het hoeven namelijk niet alleen maar strakke blokken te zijn. Kies bijvoorbeeld voor driehoeken of combineer verschillende vormen met elkaar. Vind je deze trend best wel heftig? Gebruik dan zachte pastelkleuren. Hierdoor vallen de kleuren niet erg op, maar heb je wel een gaaf effect op je muur. Ons merk Sikkens heeft wel duizenden kleuren in het assortiment. Daar zitten voor elk color blocking project mooie kleuren bij!

2. Veel hout

Vorige seizoenen zagen we vooral dat metaal en glas erg populair waren. Je ziet het nog steeds, maar ze worden qua populariteit ingehaald door hout! Door hout toe te voegen aan je interieur creëer je een knusse sfeer. Je kunt het subtiel terug laten komen in huis met accessoires, maar je kunt er ook voor kiezen door een prachtige nieuwe vloer te leggen. In plaats van parket of laminaat kun je ook voor PVC kiezen.  Het is bijna niet van hout te onderscheiden en het heeft tal van voordelen! Zo hoef je je geen zorgen te maken als er wat nattigheid op komt. Ook zijn de PVC vloeren uit ons assortiment dun en van goede kwaliteit. Ze gaan jarenlang mee.

3. Aardse tinten

Na een drukke werkdag behoefte aan rust? Dan is deze trend echt wat voor jou. Met aardse verfkleuren of een mooie behangprint op de muur creëer je een oase van rust bij jouw thuis. Ook erg mooi om de natuurtinten terug te laten komen in je meubels. Combineer het vooral met grote planten waar de aardse kleuren in verwerkt zitten. Hierdoor straalt het interieur kalmte uit en kun jij weer rustig op adem komen.

4. Raambekleding combineren

We zien ook een aantal leuke trends op het gebied van raambekleding. Bijvoorbeeld het combineren van verschillende gordijnen. Wat moet je je daar nu bij voorstellen? Mix bijvoorbeeld verschillende stoffen met elkaar. Een linnen rolgordijn in combinatie met een wat zwaarder materiaal gordijn zoals velours. Je kunt ook verschillende kleuren met elkaar combineren. Of kies juist voor contrasterende kleuren op de muur en raambekleding. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Wil je jezelf nog eens goed later informeren wat er allemaal voor mogelijkheden zijn? Kom vooral ook langs in onze woonwinkel waar de winkeldames je kunnen helpen bij de juiste keuze voor jouw interieur.