VT woon & designbeurs 2018

Wat zijn de woontrends voor komend seizoen?

Het lijkt alweer een hele tijd geleden, maar onlangs zijn wij naar de VT-wonenbeurs geweest en wat een boel inspiratie hebben we daar gezien zeg! Het theme ‘oktober woonmaand’ was ook zeker terug te zien op de beurs en daarom vertellen we je graag alles over de laatste trends en toffe dingen die we op de dag zelf hebben gezien!

Woontrend 1: Natuurlijke tinten en materialen

We hebben er al vaker over geschreven, maar ook tijdens de VT-woonbeurs zagen we weer veel natuurlijke tinten en materialen. Denk bijvoorbeeld aan mosgroen, beige en het herfstige roestrood. Qua materialen zagen we veel hout, bamboe en ook gevlochten stro zoals de rieten manden aan de muur. Sowieso waren accessoires van riet, stro en metaal helemaal hot tijdens de beurs. Bij de vele kraampjes kon je ook voor een leuke beursprijs deze accessoires direct meenemen.

 

Woontrend 2: Kust van de grootmeesters

Een woontrend waar wij heel erg blij van worden zijn de hoeveelheid replica’s er nu van de grootmeesters aangeboden worden. Dan hebben wij het natuurlijk over het meisje met de parel van Johannes vermeer, maar ook de stillevens van Jan Davidz zagen we voorbij komen. En dan ook de nog iets minder grote meesters. Kortom, komend seizoen zien we heel veel kunstwerken terug! De schilderijen worden afgedrukt op hout, canvas of op levensgroot formaat in een soort kliksysteem. Jup, het is in werkelijkheid net zo tof als dat het nu klinkt!

Woontrend 3: Roze is hot!

Wat verder heel erg opviel is dat zo’n beetje elke stand iets met roze deed als kleurtoon. Van de roze kussentjes tot een volledig roze kamer tot een wand in deze vrouwelijke tint. Roze is dus hotter dan hot! En misschien is het nog wel een beetje wennen voor sommige, na een dag op de beurs te hebben rondgelopen zijn ook wij enthousiast. Je hoeft namelijk niet je hele slaapkamer roze te verven, maar je kunt wel met accessoires werken om het een beetje die extra touch te geven. En geloof ons, roze is echt niet alleen voor vrouwen.

 

Woontrend 4: Plantjes en groen

Het milieu is al tijden een hot topic en mensen zijn massaal urban jungle’s in hun huis aan het creëren en ook dat zagen we dan ook in veelvoud terug op de beurs. Ondanks dat er niet zo heel veel planten verkocht werden, waren ze ruimschoots aanwezig in alle settings. Dus ga voor groen en haal lekker veel planten in huis!

Dit was ons verslag van deze superleuke dag! En zo hoef jij eigenlijk niks te missen. Ben jij nou ook toe aan nieuwe inspiratie of iets heel anders in jouw huis. Tijdens de oktober woonmaand ontvang je nog steeds 20% korting op alle raamdecoratie van Bece en Toppoint én 15% korting op alle gordijnstoffen. Kom dus snel langs in de woonwinkel en laat je verrassen door onze winkeldames!