Maak van jouw tuin of balkon een knus buiten

Met deze handige tips!
De temperaturen van komende dagen liegen er niet om: de zomer is in volle gang! Dat betekent ook dat we veel meer tijd buiten doorbrengen. Op het strand, bij het meer, maar natuurlijk ook in de tuin en op het balkon. Nu hebben de meeste wel een leuke tuinset staan, maar hoe kun je er nou voor zorgen dat jouw buiten net zo gezellig wordt als binnen? Wij hebben een aantal handige tips voor je! 

Zie jouw tuin of balkon als een ruimte

Jouw tuin of balkon is eigenlijk een aparte ‘ruimte’ die hoort bij jouw huis. Als je dit ook als zo gaat zien, dan wordt het veel makkelijker om die ruimte aan te kleden. Als je namelijk een woonkamer gaat inrichten houd je ook rekening met bepaalde materialen, kleuren en of alles wel goed bij elkaar past. Datzelfde geldt voor jouw tuin of balkon. Als je ervoor zorgt dat de kussens van de tuinset passen bij het tafelkleed of de overige materialen die je in de ‘ruimte’ hebt verwerkt dan wordt het een geheel. 

Schilderen en onderhoud 

Een tweede belangrijk element is het onderhoud. Een tuin of balkon oogt een stuk frisser als het hout is gelakt, de muur opfrisser heeft gehad en als het achterstallig onderhoud is aangepakt. Natuurlijk kunnen de mannen van Mattijssen je daarbij helpen, maar je kunt hier ook heel goed zelf mee aan de slag. Houd onze Facebook in de gaten voor wekelijkse verftips! 
 

Accessoires doen wonderen 

Als je stap één en twee hebt gedaan ga je het ‘gezellig’ maken. Dat kun je op verschillende manieren doen. Door leuke kussens of een buitenkleed aan te schaffen en wat grote kaarsen op tafel te zetten, maar ook door meer kleur in jouw tuin of balkon aan te brengen door planten en bloemen. Let ook goed op de materialen die je toevoegt. Heb je een steigerhouten loungeset met grijze kussens, zorg dan dat jouw tafel van hetzelfde hout is gemaakt of kies voor een totaal ander materiaal zoals metaal of kunststof. Het hoeft niet te gestyled te zijn, het blijft tenslotte een buitenruimte, maar kijk bijvoorbeeld eens op Pinterest voor inspiratie

Opruimen

Lege kratjes bier een oude koelkast of gewoon heel veel onkruid wat afgelopen tijd lekker heeft kunnen groeien. Een opgeruimde tuin is net als een opgeruimd huis: het ziet er gewoon een stuk fraaier uit! Kijk eens kritisch naar jouw tuin, zijn er dingen die je kunt opruimen of weggooien? Doe dat dan! Geloof ons: als iets er al een paar weken ligt of staat, is de kans klein dat je het ooit nog gaat gebruiken. 
 
En als je helemaal happy bent met jouw tuin of balkon, dan kun je natuurlijk je familie en vrienden uitnodigen voor een gezellige BBQ of een verkoelend drankje. Zo kun je de hele zomer lang genieten van jouw ultieme buitenverblijf. En als de temperaturen aan het eind van de zomer weer gaan dalen, dan kun je de accessoires gewoon binnen hergebruiken! Heb je zelf nog een goede tip? Deel die dan ook met ons!