Oktober Woonmaand

Creëer jouw home make-over gewoon zelf
Wij zijn verslaafd aan home make-over programma’s, elke week zitten we er weer klaar voor en na afloop willen we dan ook niets liever dan zelf aan de slag. Maar hoe doe je dat dan zelf? Welke trucjes van tv kan je ook in je eigen huis toepassen, zodat die fijne knusse sfeer neerzet? Wij hebben tips! 

Bepaal een kleurenpalet of maak een moodboard

We blijven deze tip herhalen en ook op tv zien we dat home make-overs altijd beginnen met het kiezen van een kleurenpalet of het maken van een moodboard. Zo weet je namelijk precies wat je mooi vindt en wat past binnen je nieuwe interieur. Gebruik Pinterest en kijk of je een thema kunt koppelen aan de stijl die je mooi vindt, zoals: landelijk, industrieel of modern.
 

Ga voor een ‘bold’ move met kleur

Een van de makkelijkste trucs voor een écht make-over gevoel is kleur. Ga voor een ‘bold’ move en kies een kleur die helemaal afwijkt van je huidige interieur. Bovendien is dit ook meteen een budgetproof tip, want een nieuwe kleur op de muren kost helemaal niet zoveel. Onze favoriet? De Histor kleur van het jaar: ‘Chinese Porcelain’! Liever geen blauw? Je kunt ook verschillende tinten uit hetzelfde palet met elkaar combineren. In de winkel helpen we je graag met kiezen.Combineer kleur met geprint behang

Een van de mooiste combinaties als het gaat om interieur is de mix tussen kleur en behang. En dan het liefst behang met een mooie print of structuur. Het straalt instant luxe uit en zorgt voor een mooi geheel. Bijvoorbeeld met de prachtige behangen van Arte. Zo pak je in een keer de hele look en feel van je woonkamer aan.

Een nieuwe vloer

Dit is zeker een investering, maar kan je huis in een klap een make-over geven. Een lichte vloer doet een ruimte groter lijken, maar met een donkere houten vloer geef je extra sfeer en een landelijk gevoel in huis. Of ga voor de moderne visgraatvloer, er is keus genoeg. In ons assortiment hebben we verschillende prachtige pvc-vloeren en meer.

 

Kies passende raamdecoratie

Raamdecoratie maakt je huis gezellig en af. Daarnaast is er ook nog het praktisch nut van gordijnen zoals het zorgen voor privacy en het tegenhouden van licht. Kies je raamdecoratie dus zorgvuldig uit en je hebt er jaren plezier van. Bij Mattijssen staan onze interieur specialisten voor je klaar om je te helpen met het kiezen van de juiste raamdecoratie, maak gerust online een afspraak.

Woonaccessoires om het af te maken

Als je van te voren een moodboard hebt gemaakt weet je precies welke kleuren de woonaccessoires moeten hebben. Denk bijvoorbeeld aan kussentjes, lampen of een mooi vloerkleed om het helemaal af te maken. Klein budget? Struin dan eens de lokale kringloop winkel af voor bijzondere vondsten! Of zet items die niet meer passen bij je nieuwe stijl op Marktplaats of Vinted, zo maak je ruimte voor iets nieuws én verdien je er ook nog wat aan.

Oktober is woonmaand en dat geldt ook voor Mattijssen. Deze maand staat helemaal in het teken van jouw huis een fijn en gezellig thuis maken en daar helpen onze interieur stylisten je graag bij. Kom gerust eens langs in onze winkel.